فوق تخصص بیماریهای کلیوی گفت: سفت شدن بافت کلیه یا فیبروز با پاتوبیولوژی مشخص می شود و بامعاینه بالینی نمی توان آن را تشخیص داد.
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر حسن ارگانی فوق تخصص بیماری های کلیوی در گفتگو با فارس با اشاره به راهکارهای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه گفت: با مصرف آب و مایعات زیاد و کمتر مصرف کردن نمک و پروتئین های حیوانی می توان از ابتلاء به سنگ کلیه جلوگیری کرد. کسانی که مستعد بیماری هستند روزانه ۱۰ لیوان آب و کسانی که مستعد نیستند به قدر کفایت تشنگی آب مصرف کنند.
وی تاکید کرد: مصرف آب زیاد در عملکرد کلیه مشکلی ایجاد نمیکند.
فوق تخصص بیماریهای کلیوی بزرگسالان در ادامه به چندین راه تشخیص بیماری کلیوی و ایجاد سنگ کلیه اشاره کرد و گفت: سنگ کلیه یک بیماری خاموش است. بیماران در ابتدا درد یا سوزش خاصی را احساس نمی کنند و ما از عوامل جانبی بیماری و در مرحله پیشرفته متوجه بیماری می شویم مثلاً کسی که فشار بالایی دارد، مرض قند و ورم دارد میتوان فهمید که دچار بیماری کلیوی است.
وی درباره فیبروز کلیه گفت: سفت شدن بافت کلیه یا فیبروز با پاتوبیولوژی مشخص می شود و بامعاینه بالینی نمی توان آن را تشخیص داد.
ارگانی درباره نشانه ها و علائم عفونی بودن سنگ کلیه گفت: سنگ کلیه عفونی با تب و لرز همراه است. سوزش و بوی بد، تکرر و تغییر رنگ ادرار و درد در ناحیه کلیه ناشی از عفونت به همراه سنگ کلیه است.
ارگانی فوق تخصص بیماریهای کلیوی در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش درد افراد مبتلا به سنگ کلیه گفت: بهترین کار پیشگیری است تا جلوی بزرگ شدن سنگ کلیه را بگیرند و با رژیم غذایی مناسب و مصرف داروهای به موقع با تجویز پزشک میتوان این کار را انجام داد. تاثیر استرس بر ایجاد سنگ کلیه هنوز مشخص نیست.
منبع: جام جم آنلاین
مطالب پیشنهادی مرتبط:
این دمنوش ها را در دوره کرونا زیاد بنوشید
کمبود خواب دقیقاً چه بلایی سر پوست می آورد؟